A kosarad üres

Kosárban 0 tétel

Bemutatkozás

 

Van egy takaros kis tanyánk, távol a főváros zajától, szmogjától. Békéscsaba mellett. Anyukám egész évben  itt gondozza, gyűjtögeti, szárítja a nagy becsben tartott gyümölcseit, virágait, gyógynövényeit, hogy azután a szappanokban, natúr krémjeinkben éljen tovább jótékony hatásuk. A szomszédos tanyák legelésző kecskéivel is jó barátságban vagyunk, a tejük szintén a szappanokban hasznosul, gyógy -, és bőrfiatalító hatásukat emelve. Hitvallásunk, hogy a termékeink 100%-osan mesterséges tartósítószer-, kőolajszármazék-, alumínium-, SLS-, EDTA-, parabén mentes alapanyagokból készüljenek.

A szeretetteli törődés, gondoskodás és öröm átérződik  a szappanokon :)

Az aktualitásokat itt találod:
https://www.facebook.com/szappanfalu

Kézben tartod és érzed a természet, a csend, béke, nyugalom, hála örömét. A szappanokon felül legújabb termékeinkkel is megismerkedhetsz: kizárólag a tudatosan szépülni vágyóknak ajánljuk.

A Szappanfalu természetes kozmetikumok jellemzői:

Állatkísérletektől mentesek!​

  • Csak a biokozmetikumokban megengedett konzerválóanyagokat tartalmazza az egészséges mikrobiológiai állapot érdekében.
  • Nem alkalmazunk tartósításra parabeneket, izotialozin származékot.
  • Csak természetes eredetű emulgeátorokat/ felületaktív anyagokat tartalmaz. SLS, etoxilált emulgeátoroktól mentes.
  • Csak növényi eredetű glicerint használunk hidratáló összetevőként, pl. nem alkalmazunk propilén-glikolt, butilén-glikolt.
  • Nem tartalmaz szintetikus kelátképzőket (EDTA sói), petrolkémiai/ásványolaj-ipari anyagokat. pl. paraffinolaj, paraffinum, paraffin, liquidum, cera microcristallinum.
  • Hatóanyagaink kivonatolásához nem alkalmazunk ásványi olajokat, kőolajszármazékokat, propilén-glikolt, butilén-glikolt, benzolt stb..
  • Nem alkalmazunk szintetikus fényvédő anyagokat összetevőként.
  • Alumíniumsókat, még a dezodorokban sem.
  • A tartósítószermentesség érdekében és a csírátlanítás céljára sem alkalmazunk radioaktív/ ionizáló besugárzást.
  • Nem tartalmaz komedo/mitesszer képződésre hajlamosító anyagokat.

A természetes anyagok (gyógynövények, zöldségek, gyümölcsök, gabonatejek, gyógyföldek, élő állatok termékei: kecsketej, - méhviasz,) kevésbé szervezet-idegenek és toxikusak; kevesebb mellékhatással rendelkeznek, mint a laboratóriumokban előállított társaik. Az anyagok mikrobiológiai biztonsága érdekében a természetes konzerváló anyagok és eljárások mellett (pl. illóolaj, antioxidánsok) csak az engedélyezett természetazonos konzerválószereket használjuk.

A kozmetikai iparban felhasznált vegyszerek nagyobb része sokkal gyorsabban szívódik fel a véráramba, mintha megennénk azokat. Hiszen pont ez a cél: minél gyorsabban, maradéktalanul felszívódó krém, ráadásul minél olcsóbban. De ennek ára van: elzárják a pórusokat és függővé teszik a bőrt.

Mindent egybevetve szervezetünk meghálálja a gondoskodást. Egy jól megválasztott biotermék használata vélhetően nem okoz károsodásokat így elhagyhatjuk az újabb károk elhárítására alkalmazandó további készítmények vásárlását.

Title Text
Nem lépek be.